Flink geldbedrag en lachgas gevonden in auto na frontale botsing met politiewagen op de A20

Op de A20 is een bestuurder frontaal gecrasht op een politieauto na een achtervolging. In de auto werd onder meer een flink geldbedrag en lachgas aangetroffen.

Agenten reden vrijdagnacht rond 2.00 uur over de Brienenoordbrug toen een auto voorbijreed met 185 kilometer per uur. De bestuurder kreeg daarop een stopteken en leek alsof hij daaraan voldeed. Bij een afslag draait de auto weer de A20 op en slaat met hoge snelheid op de vlucht.

Op het Kleinpolderplein ging de achtervolging door en remde het voertuig opeens heel krachtig en draaide het stuur om waardoor ze tegen de richting in reden en frontaal tegen de politieauto knalden. De inzittenden stapten uit en probeerden te voet tevergeefs te vluchten.

In de auto lag een grote fles met lachgas en een flink geldbedrag waar geen goed verhaal bij hoorde. Ook kon er eentje geen id tonen. Drie van de vier mannen zijn na een dag verhoor weer vrij gelaten. De bestuurder, een man van 35 jaar uit Den Bosch, mag blijven en wordt verdacht van poging doodslag.