Foto ter illustratie. © Instagram (@richardmilleofficial)

Formule 1-coureur na EK-finale beroofd van peperdure Richard Mille horloge

De Formule 1-coureur Lando Norris is na de EK-finale tussen Engeland en Italië beroofd van een peperdure Richard Mille horloge.

De coureur heeft zondag de finale bijgewoond in Wembley en liep na de wedstrijd naar zijn McLaren GT. Daar werd hij opgewacht door een groepje overvallers. Toen Norris in wilde stappen werd hij benaderd door de criminelen. Eén van de mannen pakte hem vast terwijl een tweede persoon zijn horloge razendsnel van zijn pols trok.

De coureur was behoorlijk van slag door de straatroof. Volgens verschillende bronnen zouden de daders een peperdure horloge van minimaal 50K buit hebben gemaakt. Het zou gaan om een Richard Mille. Welk model het precies was is niet bekend. Ook lijkt de geschatte prijs aan de lage kant voor een echte Richard Mille die doorgaans veel prijziger zijn en snel in waarde zijn gestegen de afgelopen jaren.

De Londense politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal. Er zijn nog geen verdachten in beeld. Agenten hebben camerabeelden bekeken en doen verder onderzoek. De coureur is met de schrik vrijgekomen en moet binnenkort de Grand Prix van Groot-Brittannië rijden.

Norris komt vrijdag weer in actie als op het circuit van Silverstone de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma staat. De 21-jarige coureur staat vierde in de strijd om het wereldkampioenschap F1.