Foto vrijgegeven in onderzoek zwaargewonde Italiaanse man aangetroffen in Eindhoven

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen in verband met een zwaargewonde man aangetroffen in Eindhoven.

Bij de meldkamer kwam op 21 november melding voor een reanimatie in een woning aan de Bakkerstraat. Eenmaal aangekomen werd een zwaargewonde man aangetroffen met letsel aan het hoofd. Na medische hulpverlening van agenten en het ambulancepersoneel is de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De recherche is een onderzoek gestart om duidelijk te krijgen wat er nu precies met de man is gebeurd. De man was zelf niet meer in staat om te verklaren wat er met hem gebeurd is. Een eerste onderzoek en de verwondingen aan zijn hoofd doen vermoeden dat de man slachtoffer is geworden van een mishandeling.

In de voorbije dagen zijn rechercheurs al meer te weten gekomen over de omgeving waar de man zich vermoedelijk heeft opgehouden. Het lijkt erop dat de man omstreeks 14.00 uur die maandagmiddag met de trein op station Eindhoven is gearriveerd. Daarna hield hij zich vermoedelijk op in de buurt van het station en in de wijk Oud Woensel, bezocht nog een locatie aan de Hemelrijken en tegen de avond arriveerde hij in de Bakkerstraat. Als de man zijn verwondingen opliep voordat hij in Eindhoven was, dan kan het bijna niet anders dan dat dit is opgevallen bij mensen die hem in Eindhoven hebben gezien, aldus een woordvoerder van de politie.

Het onderzoeksteam zoekt nu getuigen die de man tussen 14.00 en 18.00 uur, gezien of gesproken in of rondom het centraal station in Eindhoven, of in de wijk Oud Woensel, ook mensen met camerabeelden kunnen zich melden. De politie heeft een foto (klik hier) van de Italiaanse man vrijgegeven.