ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Foto’s gemartelde vrouw op telefoon Ridouan Taghi, mogelijk vermiste Naima ‘Tante’ Jillal

De recherche heeft op een telefoon van Ridouan Taghi foto’s van een naakte gemartelde vrouw aangetroffen. Mogelijk gaat het om de vermiste Naima Jillal.

Dat schrijft Het Parool. Er zou op de foto’s te zien zijn dat de vrouw in kwestie is vastgebonden aan een stoel. Op haar buik ligt vermoedelijk een afgeknipte duim of andere vinger en vermoedelijk teen. Op een andere foto is de vrouw volgens de krant op haar buik op de grond te zien. Uit de metadata blijkt dat de foto’s gemaakt zijn in de nacht van 20 op 21 oktober 2019. Naima Jillal verdween op 20 oktober van dat jaar. Ze werd voor het laatst gezien toen ze in een donkerkleurige auto stapte op de Gustav Mahlerlaan in de Amsterdamse Zuidas. Sindsdien is de vrouw, die betrokken zou zijn geweest bij een mislukte cocaïnedeal, spoorloos verdwenen.

De recherche vermoedt al langer dat Jillal niet meer leeft en had aangegeven dat er foto’s circuleerden in het criminele milieu. De advocaat van Taghi, Inez Weski, heeft ook gereageerd en zegt dat uit onderzoek niet opgemaakt kan worden hoe de foto’s op de telefoon van haar cliënt zijn gekomen. ‘Die link en herkomst staan niet vast en bovendien heeft dit alles niets van doen met de ten laste gelegde feiten.’

VIDEO: 'Verdwenen Amsterdamse was drugsmakelaar voor zware georganiseerde misdaad'
De spoorloos verdwenen Naima Jillal. © Politie

Taghi is de hoofdverdachte in het Marengo-proces en wordt verdachte van het opdracht geven tot een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Geruime tijd was hij de meest gezochte man van Nederland tot hij getraceerd werd en aangehouden. Het onderzoek rond Taghi kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om Taghi die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin. Taghi en Saïd R. worden naast het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe ook verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich richt op grootschalige drugshandel.