Mes
© Crime Nieuws

Fouten in Beveiliging bevestigd bij Solid Grooves Festival in Amsterdam na dodelijke steekpartij

Amsterdam, Nederland – Na uitgebreid onderzoek heeft festivalorganisator ID&T toegegeven dat er fouten zijn gemaakt bij de beveiliging van het Solid Grooves Festival in mei 2023, waarbij een fatale steekpartij plaatsvond. Hierbij kwam de 21-jarige Jimy Schepers om het leven.

Uit het onderzoek is gebleken dat het festivalterrein te druk was, wat heeft bijgedragen aan de tragische gebeurtenis.

ID&T, bekend als organisator van diverse evenementen waaronder Solid Grooves in Amsterdam, is de enige aandeelhouder van Solid-Grooves-organisator Apenkooi. Het bureau heeft bevestigd dat er meer kaarten zijn verkocht dan het toegestane aantal voor het evenement.

Hoewel slechts 5.000 kaarten waren toegestaan, werden er meer dan 7.500 verkocht, wat resulteerde in een overvol terrein. Bovendien bleek dat de organisatie “onvoldoende had opgeschaald” wat betreft het aantal beveiligers in verhouding tot het verwachte aantal bezoekers.

Deze bevindingen zijn naar voren gekomen uit een onderzoek uitgevoerd door een extern advocatenkantoor, waarvan de resultaten donderdag door ID&T zijn bekendgemaakt. Deze erkenning van fouten in de beveiliging werpt een kritische blik op de veiligheidsprotocollen van grootschalige evenementen en benadrukt het belang van strikte naleving van capaciteitslimieten en adequate beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van festivalgangers te waarborgen.