Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Franse gangsters riskeren 12 jaar voor ontvoeringen ‘in opdracht Nederlandse drugsbazen’

In België riskeren drie verdachten tot 12 jaar cel voor de ontvoering van bekende criminelen uit het Antwerpse drugsmilieu.

Het gaat om twee ontvoeringen in 2016 in Antwerpen. In de zomer verdween de 48-jarige Abdelkader Bouker alias ‘De Jood’ bij zijn woning in Schelle. Enige tijd daarna zou een 21-jarige man zijn ontvoerd bij het verlaten van een sportschool in verband met vermoedelijk hetzelfde conflict. Bouker is tot op de dag van vandaag spoorloos verdwenen en er wordt rekening gehouden met het feit dat hij mogelijk is omgebracht. De tweede slachtoffer wist op een gegeven moment te ontsnappen.

Reden voor de ontvoeringen zou een mislukte cocaïnetransport zijn. Het zou naar verluidt gaan om enkele honderden kilo’s. De opdracht voor de ontvoeringen kwam volgens Belgische media van twee Nederlandse drugsbazen. Omdat de families van de ontvoerde slachtoffers geen verklaringen afleggen kan de politie niets ondernemen tegen de mogelijke opdrachtgevers.

De politie stelde verder onderzoek in en heeft uiteindelijk twee zware gangsters uit Parijs en een verdachte uit Anderlecht opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoeringen in het Antwerpse drugsmilieu. De drie mannen staan binnenkort voor de rechter en riskeren langdurige celstraffen.