Franse miljonair gegijzeld en geroofd van ruim miljoen

Een rijke Franse zakenman is twee maanden lang door een hel gegaan tijdens een gijzeling door vier criminelen. Het viertal maakte hierbij meer dan een miljoen euro buit.

De vier gijzelaars zijn door de politie aangehouden in Marbella. Het is niet bekend wanneer dit gebeurt is. De mannen werden al sinds 19 mei gezocht in verband met een inbraak in een wapenhandel in het Zuid-Franse Carmaux. Toen ze op de vlucht sloegen na de inbraak zouden ze twee agenten hebben verwond.

Een aantal dagen later, op 22 mei, ontvoerden ze de rijke Fransman. Inplaats van geld te eisen voor zijn vrijlating, zoals gebruikelijk bij ontvoeringen, besloot het viertal de man zelf leeg te plukken. Ze namen het slachtoffer mee naar Platja d’Aro in Spanje en plunderden ze rekeningen. Op 13 juni werd hij weer vrijgelaten.

Zelfs na zijn vrijlating was de rijke zakenman nog niet van de gijzelaars af. Hij zou wekelijks 100.000 euro hebben overgemaakt naar het viertal waar ze vooral goud mee kochten. In totaal is de Franse miljonair 1,3 miljoen euro kwijtgeraakt aan het viertal.

De criminelen leerden elkaar in de gevangenis kennen, waar ze vast zaten voor moord en inbraak. Een van de veroordeelden, die een levenslange gevangenisstraf uitzat, wist te ontsnappen. 

Bij hun arrestatie in een appartement in Spanje troffen agenten een grote hoeveelheid wapens, geld en goud aan. In Toulouse is een vijfde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid.