Franse politie arresteert 282 personen na winst Algerije in halve finale Afrika Cup

De Franse politie heeft zondagavond na de overwinning van Algerije in de Afrika Cup 282 personen aangehouden na ongeregeldheden in verschillende steden.

Het ging mis in onder meer Parijs, Marseille en Lyon waar veel mensen de straat opgingen nadat Algerije van Nigeria won in de halve finale van de Afrika Cup. Met de winst wist het Algerijnse voetbalteam een plek te pakken in de finale. Om de winst te vieren zijn veel mensen de straat opgegaan.

Volgens het Franse ministerie van binnenlandse zaken reden na de overwinning auto’s toeterend door verschillende steden. Na enkele uren sloeg de sfeer om en werd het grimmig op straat. Er ontstonden confrontaties tussen fans en de oproerpolitie. In Lyon zijn tientallen auto’s in brand gestoken.

In één geval is er zelfs een dode gevallen bij de ongeregeldheden. Een Algerijnse supporter verloor de controle over zijn auto en reed met hoge snelheid in op een familie waarbij een vrouw werd gedood en haar baby ernsitg gewond raakte. Uiteindelijk hield de politie 282 personen aan in verband met de rellen. De Franse autoriteiten onderzoeken de zaak en verwachten meer aanhoudingen te verrichten.

Eerder ging het ook mis na de winst van Algerije in een vorige wedstrijd. In Parijs werd toen onder meer een motorzaak geplunderd. Hiervan zijn beelden gemaakt en online gezet. Klik hier voor beelden van de plunderingen!