Franse politieagenten aangeklaagd voor mishandeling zwarte man in muziekstudio Parijs

In Frankrijk zijn vier agenten die betrokken waren bij geweld tegen een zwarte man in Parijs, aangeklaagd inzake mishandeling.

Volgens Franse media zitten twee agenten in voorlopige hechtenis. Eerder werden de agenten al geschorst. Drie van de vier worden verdacht van opzettelijk geweld en vervalsingen van een verklaring. De vierde wordt ervan verdacht een traangasgranaat te hebben gegooid.

Volgens het proces-verbaal droeg de zwarte man geen mondkapje, verzette hij zich tegen een controle, verschool hij zich in zijn muziekstudio en had hij een sterke wietlucht om zich heen. De man zou volgens de agenten geweld hebben gebruikt. Op welke punten de afgelegde verklaringen niet zouden kloppen is niet bekend.

Beelden van de mishandeling verschenen eind vorige week online. Hierin is te zien hoe het slachtoffer in zijn muziekstudio minutenlang geslagen wordt met een wapenstok. De man weet naar eigen zeggen niet waarom hij werd aangevallen en beledigd door de agenten die zich racistisch zouden hebben uitgelaten. De Franse autoriteiten onderzoeken de zaak.