Fransen aangehouden in onderzoek ontvoering Marokkaanse-Nederlander in Marbella

De Spaanse politie heeft in verband met de ontvoering van een Marokkaanse-Nederlander twee Fransen aangehouden in Marbella.

Het slachtoffer is de Marokkaanse-Nederlander Jamal Bouaouiouich die in augustus 2020 met geweld werd ontvoerd. Het slachtoffer had net gegeten in een duur restaurant in Marbella toen hij rond 22.00 uur door meerdere gewapende mannen werd benaderd en bedreigd. Onder dreiging van vuurwapens werd het slachtoffer meegenomen. Een groep Franse huurmoordenaars zou de ontvoering hebben uitgevoerd.

De verdachten zijn in beeld gekomen tijdens een onderzoek naar drugshandel. Een Mercedes A-Klasse werd afgeluisterd en daarin werd gesproken over de ontvoering van een persoon die reed in Mercedes Mansory. Dat is dezelfde auto als waarin de ontvoerde Nederlander reed. De gesprekken zouden ongeveer twee weken voor de ontvoering van Jamal zijn gemaakt.

Na lange tijd stilte rond het onderzoek heeft de Spaanse recherche nu twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Fransen van 37 en 42 jaar oud. Het onderzoek naar de ontvoering is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.