Fransen met drugs in de auto aangehouden in R’dam-Zuid

Woensdag 1 mei heeft de politie drie Franse mannen in de Goereestraat in Rotterdam aangehouden. Dit gebeurde nadat in hun voertuig een hoeveelheid softdrugs werd gevonden.

Woensdagavond rond 21.40 uur voerden agenten een routinecontrole uit. Daarbij viel het de dienders op dat er in om het voertuig een sterke penetrante wietlucht hing. Op de vraag of ze ook verdovende middelen bij zich hadden gaf de bestuurder de agenten een zakje wiet dat achter de zonneklep verstopt zat.

Omdat de geur in en rondom het voertuig zo sterk was concludeerde de agent dat het zakje achter de zonneklep daar niet de oorzaak van zou kunnen zijn. Daarop werd het voertuig volledig doorzocht. Onder de twee voorste stoelen werden twee zakken vol met wiet gevonden. In totaal gaat het om 1,5 kilo softdrugs. Dit alles is direct in beslag genomen.

De drie inzittenden van het Franse voertuig werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om drie in Frankrijk woonachtige mannen van 24, 24 en 33 jaar oud.

Bron: Politie