Fransen met hennep in kofferbak slaan op de vlucht op A16

Dinsdag 18 juni heeft de politie twee Fransen nabij Prinsenbeek klemgereden nadat ze op de vlucht waren geslagen voor de politie. In de auto werd een hoeveelheid hennep gevonden. Het duo is aangehouden en ingesloten.

Rond 20.30 uur begon de achtervolging op de A16 richting het zuiden. Een zwarte Renault Twingo met Franse kenteken negeerde een stopteken van de politie. Daarop werd de achtervolging ingezet waarbij er zéér hoge snelheden werden bereikt. Nabij Prinsenbeek verliet de auto de snelweg en kon worden klemgereden door achtervolgende eenheden.

Eén van de inzittenden sprong direct uit de auto en ging er al rennend vandoor. Ondanks het harde sprinten van de verdachte kon deze even later worden ingerekend. Het gaat om twee inwoners van La Havre in Frankrijk van 23 & 31 jaar oud.

Bij doorzoeking van het voertuig werd al snel duidelijk waarom de mannen niet wilden stoppen. In de kofferbak werd een sealbag met hennep erin gevonden. Het duo is in verzekering gesteld en ingesloten voor nader onderzoek.

Bron: Politie