Wietplant © crime nieuws

Fransman gepakt met wietstekken na wilde achtervolging op de A16

Een 18-jarige Fransman is na een wilde achtervolging over de A16 opgepakt en vastgezet. De man bleek dozen vol met wietstekken in zijn auto te hebben. Het gaat om 540 stekken.

Surveillerende agenten zagen dinsdagavond een auto met Frans kenteken zonder achterlucht over de A16 rijden. Het voertuig reed erg langzaam en slingerde van links naar rechts over de weg. De bestuurder nam de afslag Breda Noord en reed de parkeerplaats van een tankstation op. De politieagenten besloten het voertuig en de bestuurder te controleren en stopten achter de Peugeot. Hierop ging de bestuurder er met slippende banden vandoor.

Er ontstond een achtervolging waarbij de Fransman slingerend en met hoge snelheid over de weg reed. Hij negeerde stoptekens en rode verkeersluchten. Op de A16 ramde hij een politieauto die links van hem reed waardoor de dienstauto tegen de vangrail werd gedrukt en de achtervolging moest staken. Toen de bestuurder afrit Rijsbergen/Breda nam verloor hij de macht over het stuur en sloeg al lopend op de vlucht. Eén van de agenten wist de man op te sporen en aan te houden.