Fransman in gestolen auto ramt politieauto’s bij wilde achtervolging met ruim 220 km/u

Op de A16 bij Breda heeft een Fransman in een gestolen auto tijdens een achtervolging politieauto’s geramd.

Naar aanleiding van een hit van een ANPR-camera zagen twee surveillance-eenheden van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dinsdagavond een gestolen auto rijden op de A16 bij de Moerdijkbrug. Om deze auto te controleren kreeg de bestuurder bij verzorgingsplaats Den Hoek een volgteken van de politieauto die voor hem reed.

De Franse bestuurder had duidelijk geen zin in een controle en ramde een politieauto die naast hem reed. Tijdens de achtervolging die volgde werden snelheden gehaald tot 220 km/u. Het zeer agressieve rijgedrag van de verdachte zorgde ervoor dat verschillende politieauto’s vier keer werden geramd. Ook werd het verkeer met hoge snelheid ingehaald via de vluchtstrook.

Bij Breda sloten de politieauto’s de gestolen auto in door de zogenaamde in-boxprocedure. De verdachte probeerde hier nog aan te ontsnappen door opnieuw een politieauto re rammen, maar deze keer raakte de gestolen auto zelf in een 360 graden slip. De gestolen auto werd vervolgens tegen de vangrail klemgezet door de politie.

De auto van de 34-jarige man uit Lyon bleek een dag eerder gestolen te zijn. De agenten hielden de verdachte aan voor heling en poging doodslag. Ook bleek dat hij zich niet kon identificeren en onder invloed was van meerdere soorten harddrugs en alcohol.