© Politie

Fransman met 33.000 euro in tasje leidt politie Rotterdam naar 140.000 euro in vriezer

De Rotterdamse politie heeft in een witwasonderzoek een bedrag van ruim 173.000 euro in beslag genomen. Een deel van het geld werd gevonden in de tas van een Fransman en een ander deel in de vriezer.

Agenten zagen dinsdagmiddag een personenauto rijden en parkeren op de Mijnsherenlaan. Het voertuig werd gecontroleerd omdat de straat volgens de politie in een veiligheidsrisicogebied valt en er dus preventief gefouilleerd mag worden.

In de tas van de vermoedelijke bijrijder, een 32-jarige Fransman, bleek 33.000 euro te zitten. De man had een dubieuze verklaring voor de herkomst van dit geld en werd daarom direct aangehouden op verdenking van witwassen. Ook de 29-jarige Rotterdamse bestuurder werd gearresteerd.

Omdat de politie het vermoeden had van witwassen van crimineel verkregen vermogen werd op het woonadres van de bestuurder, een appartementencomplex op de Kop van Zuid, een inval gedaan. In de vriezer werd ruim 140.000 euro gevonden.

In de woning was een 27-jarige vrouw aanwezig. Ook zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het geld, wat harddrugs en twee voertuigen zijn in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.