Vanochtend is een 37-jarige man uit Frankrijk na een wilde achtervolging door de politie in Rotterdam aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek al snel waarom hij niet wilde stoppen voor de politie. Het voertuig waarin hij reed was namelijk gestolen en hij bleek ook nog een bedrag van circa 90.000 euro bij zich te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Maandagochtend zagen agenten de automobilist rijden op de Brienenoordbrug en besloten deze te controleren. Daarop gaven ze het voertuig een stopteken maar de bestuurder negeerde dit en verhoogde zijn snelheid. Met snelheden van rond de 170 km/h ging hij er vandoor in de richting van de A20. Uiteindelijk verloor de bestuurder door zijn rijgedrag de macht over he stuur en belandde met zijn auto tegen een verkeersbord op de oprit A20 ter hoogte van de Hoofdweg.

Ondanks dat zijn auto volledig total loss was probeerde de automobilist opnieuw weg te komen, dit keer door uit het raampje te klimmen. Echter kon hij al voordat hij het voertuig uit geklommen was worden aangehouden. Al snel werd duidelijk waarom de verdachte probeerde te vluchten want zijn voertuig, een BMW, bleek eerder te zijn gestolen in Frankrijk. Tevens werd er een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. In totaal gaat het om bijna 90.000 euro.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl