Fransman verdacht van moord op zijn hele gezin is gepakt na jaren op de vlucht

Een Fransman die ervan verdacht wordt zijn hele gezin te hebben vermoord en vervolgens is gevlucht, is na ruim 8 jaar op de vlucht aangehouden.

Volgens Franse media werd de 58-jarige Xavier Dupont vrijdag aangehouden toen hij eenvlucht nam van een vliegveld in Parijs naar Glasgow. De man vloog onder een valse identiteit en had inmiddels veel veranderd aan zijn uiterlijk. Door zijn vingerafdrukken viel hij echter door de man en s aangehouden.

De destijds 50-jarige Xavier Dupont bracht vijf gezinsleden om het leven. Het ging om zijn 48-jarige vrouw Agnès, hun kinderen Arthur (21), Thomas (18), Anne (16) en Benoît (13). Naast zijn vrouw en kinderen bracht de man ook nog de honden om het leven. De lichamen werden op 21 april 2011 gevonden maar Dupont was toen al spoorloos verdwenen.

De politie onderzoekt of de man ook nog betrokken is geweest bij de verdwijning van een andere persoon. Een week voordat de lichamen van het vermoorde Dupont-gezin werden gevonden, verdween de 50-jarige Colette Deromme en het onderzoeksteam vermoedt dat er een link is met de opgepakte Dupont.