Vanochtend zijn zes postbodes opgepakt in een onderzoek van het Openbaar Ministerie en de FIOD naar fraude met belastinggeld. Vermoedelijk onderschepten zij brieven van de Belastingdienst waarin de fiscus bankrekeningnummers opvraagt van mensen die recht hadden op een teruggave.

Vervolgens zouden de postbodes nummers van rekeningen hebben opgegeven waar zij zelf bij konden. Stortingen van de Belastingdienst werden snel opgenomen bij een geldautomaat. Zodoende zouden de verdachten zo’n 350.000 euro bij elkaar hebben gefraudeerd. Een zevende verdachte wordt verdacht van het regelen van de bankrekeningen en pinpassen. De fraude zou zich in 2012 en 2013 hebben afgespeeld.

De opgepakte postbodes waren werkzaam in Wassenaar, Den Haag, Bussum en Voorhout. Het gaat om vier vrouwen en drie mannen in de leeftijd van 25 tot 54 jaar oud. Bij huiszoekingen nam de recherche een paar duizend euro cash, een BMW, sieraden en administratie in beslag.

Dit soort fraude is vanaf 1 december niet meer mogelijk. De burger kan nog maar met één rekeningnummer zaken doen met de fiscus. Bovendien moet die rekening op naam staan van degene die recht heeft op de teruggave.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl