© crime-nieuws.nl

Fraudeur die genoot van zon in Spanje met uitkering overleden moeder gepakt na anonieme tip

De Spaanse politie heeft een Belg aangehouden die de dood van zijn moeder verzweeg en zo jarenlang haar uitkering op kon strijken.

Het onderzoek naar de 48-jarige man werd opgestart na een anonieme tip. Daarin werd melding gemaakt van het feit dat het pensioen van de al jaren geleden overleden vrouw, nog steeds door haar zoon werd geïncasseerd. De politie kreeg al snel aanwijzingen dat dit inderdaad het geval was.

De moeder van de fraudeur bleek al zeven jaar te zijn overleden terwijl haar uitkering nog netjes werd uitbetaald. Om te bewijzen dat de vrouw nog leefde diende de man regelmatig vervalste documenten in als bewijs. Dit heeft hij ruim zeven jaar volgehouden en haalde hiermee ruim 90.000 euro binnen. Hiervan leefde de verdachte in Benidorm waar hij vermoedelijk zijn mond voorbij gepraat heeft waarna de tip werd gedaan bij de autoriteiten.

De uitkering is inmiddels stopgezet en de man wordt strafrechtelijk vervolgd voor fraude en valsheid in geschrifte. Hij riskeert een gevangenisstraf en een boete maar daarnaast zal de ruim 90K aan onterecht uitbetaalde uitkering vermoedelijk ook worden teruggevorderd.