Fraudeur gepakt die ruim 12 jaar deed alsof hij invalide was voor uitkering

In Italië is een fraudeur gepakt die maar liefst twaalf jaar heeft volgehouden invalide te zijn. De man ontving hierdoor ruim 137.000 euro aan uitkeringen.

Volgens La Repubblica bewoog de 55-jarige Roberto Giglielmi zich ruim twaalf jaar voort in een rolstoel. In 2007 bedacht hij een plan om niet langer te hoeven werken. Guglielmi deed alsof hij was aangereden door een handlanger die ook in het complot zat. Om zijn rol af te maken spoot hij het verdovingsmiddel lidocaïne in zijn benen om te zorgen dat zijn ledematen totaal verslapten. Op deze wijze wist hij geruime tijd meerdere personen waaronder artsen voor de gek te houden.

In 2014 schreef de nep-invalide een brief naar de Vaticaan en mocht zelfs de paus ontmoeten in 2015. Vorig jaar probeerde de frauderende Italiaan geld binnen te halen door steun te vragen voor zijn naar eigen zeggen vele medische behandelingen.

Guglielmi speelde zijn rol goed maar werd bij terugkomst van een vakantie gepakt. Hij liep zonder rolstoel op de luchthaven en werd herkend door een verpleegkundige die direct de politie belde. De man is daarop aangehouden en vastgezet in verband met jarenlange fraude.