Gangsters in Frankrijk roven complete inhoud geldwagen bij spectaculaire ‘overval’

Een goed voorbereide overval met een miljoenenbuit in Frankrijk. De daders dwongen de chauffeur van een geldwagen om zijn sleutels af te geven.

De dochter van de chauffeur werd donderdagavond ontvoerd uit haar woning in Lyon. Mannen deden zich voor als loodgieters en namen de vrouw mee in een auto. De criminelen wisten waar ze mee bezig waren want het slachtoffer moest gelijk haar vader bellen die werkzaam is bij een geldtransportbedrijf.

De overvallers dwongen de man naar een klein plaatsje net over de grens in Zwitserland te rijden in de buurt van Lyon. Daar werd de man opgewacht door een groep mannen die gekleed waren in het zwart en met bivakmutsen op. Het slachtoffer moest zijn sleutels afgeven waarna de overvallers de geldwagen helemaal hebben leeggeroofd. Naar verluidt zou er tussen de 13 en 26 miljoen euro achterin de wagen hebben gezeten. Het geld werd overgeladen in een gereedstaande zwarte Porsche Cayenne.

De ontvoerde vrouw is later zoals afgesproken vrijgelaten door de overvallers. De vrijlating langs een weg in Tramoyes, een gemeente op zo’n 20 kilometer ten noordoosten van Lyon. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld en heeft nog geen idee wie er achter de spectaculaire overval zitten.