Gat in voorhoofd scooterrijder na klap met vuurwapen tijdens verkeersruzie

De politie heeft aanhoudingen verricht en een vuurwapen in beslag genomen na een zware mishandeling bij een verkeersruzie in Rotterdam.

Een man reed zondagavond op zijn scooter over het Hofplein toen een auto hem afsneed. Geschrokken riep de scooterrijder naar de auto: ‘Wat doe je?!’. De inzittenden van de auto gebaarden de scooterrijder om hen te volgen. Om de inzittenden te kunnen aanspreken op hun rijgedrag besluit de scooterrijder hen te volgen.

Op de Lombardkade komen ze tot stilstand en raakt de scooterrijder in gesprek met de bestuurder. Op dat moment komt de inzittende op het slachtoffer af en richt een vuurwapen op zijn borst. Uiteindelijk slaat de man de scooterrijder. Die heeft zijn helm nog op, maar wordt alsnog in het gezicht geraakt en loopt hierbij een gat in zijn voorhoofd op. De bestuurder van de auto en de andere inzittenden stappen weer in en gaan er vandoor.

De politie wordt ingeschakeld en gealarmeerde agenten zien even later op de N470 ter hoogte van Delfgauw de betreffende auto rijden. In Pijnacker zetten zij de auto aan de kant. Omdat er sprake is van een vuurwapen gaat de aanhouding met een BTGV, de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten.

Een 20-jarige man uit Delft, een 20-jarige man uit Pijnacker, een 22-jarige Rotterdammer en een 24-jarige man uit Den Haag worden aangehouden. In de auto wordt het vuurwapen gevonden en een kleine hoeveelheid drugs. De verdachten zitten vast en worden verhoord. De politie onderzoekt de zaak.