Shane Goldsby (links) en de vermoorde zedendelinquent Robert Munger. © Washington Department of Corrections en Kelso Police Department

Gedetineerde brengt celgenoot om het leven die zijn zus verkrachtte

Een man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot 25 jaar cel voor het doden van de verkrachter van zijn zus.

De 26-jarige Shane Goldsby zat een straf uit voor het stelen van een politieauto en werd in een cel geplaatst met de 43-jarige Robert Munger. Aan de gevangenisleiding vroeg Goldsby meerdere keren om in een andere cel te worden geplaatst. Zijn celgenoot bleek namelijk de verkrachter van zijn zus te zijn.

Het zou mis zijn gegaan toen Munger details vertelde over de verkrachting van Goldsby’s zus. Hij kon er naar eigen zeggen niet meer tegen en er knapte iets. Hij bracht zijn celgenoot vervolgens om het leven. De gevangenisleiding had over het hoofd gezien dat Munger de verkrachter is van Goldby’s zus.

De rechtbank heeft de man schuldig bevonden en veroordeeld. Hij moet naast zijn eerder opgelegde straf voor autodiefstal nu ook een straf uitzitten voor moord. Hiervoor heeft hij 25 jaar opgelegd gekregen. Goldsby zegt spijt te hebben en heeft excuses aangeboden aan de familie en vrouw van de vermoorde zedendelinquent.

Shane Goldsby (links) en de vermoorde zedendelinquent Robert Munger. © Washington Department of Corrections en Kelso Police Department