Gedetineerde krijgt elke nacht klappen omdat zo hard als een drilboor snurkt

Een gedetineerde in een Belgische gevangenis heeft het nogal moeilijk want hij snurkt te hard. Hij irriteert zijn medegedetineerde daar zodanig mee dat hij elke nacht klappen krijgt.

De advocaat van de 60-jarige André Dabs zegt dat zijn cliënt dagelijks gewekt wordt met een vuist in zijn gezicht of een pot op zijn hoofd. Zijn celgenoten zijn het gesnurk spuugzat en reageren het af op de snurkende Dabs. Hij vreest voor zijn veiligheid en durft niet meer te slapen.

De man heeft nog een tijd te gaan want hij moet een celstraf van drie jaar uitzitten vanwege, belaging, bedreiging en vervalsing. Zijn advocaat heeft nu een verzoek ingediend bij de rechter zodat zijn cliënt een eigen cel krijgt. De gevangenis van Brugge, waar hij momenteel vastzit, weigert de man in zijn eentje op een cel te zetten.

Het gesnurk is zo hard dat zelfs mensen in andere cellen het horen en het slachtoffer op de gang mishandelen. Op piekmomenten haalt Dabs 93 decibel, dat is even hard als een drilboor. De rechtbank doet volgende week uitspraak.