De rechtbank in Amsterdam heeft twee mannen ontslagen van rechtsvervolging voor een schietpartij in een vol café eerder dit jaar. Volgens de rechtbank handelden beide mannen uit noodweer.

In april van dit jaar schoten de twee verdachten, Fahd el K. (23) en Abdel I. (32), midden in een vol café op elkaar. Het begon toen één van de verdachten, Fahd el K., ruzie kreeg bij de bar met een andere klant en een doorgeladen pistool op zijn hoofd zette. Daarop greep de eigenaar in en schoot El K. in het plafond.

Terwijl dit allemaal gebeurde keek de tweede verdachte, Abdel I., vanaf een afstand toe. Hij voelde zich zodanig bedreigd dat hij zijn pistool pakte. Toen de schutter, Fahd el K., terugliep en net naar buiten wilde gaan dacht I. dat El K. opnieuw zou gaan schieten. Daarop loste hij zelf enkele schoten waarop de ander weer terugschoot.

Volgens de rechtbank is het aannemelijk dat beide mannen het gevoel hadden dat ze in een dreigende situatie terecht waren gekomen. Dus is er sprake van noodweer. Het Openbaar Ministerie (OM) had zeven jaar celstraf geëist voor de schietpartij en vuurwapenbezit. Uiteindelijk hebben de mannen alleen cel gekregen voor verboden vuurwapenbezit.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl