Martin Kok bij Pauw, lacht Holleeder uit. © Pauw NPO1

Geen weinig bewijs voor betrokkenheid Utrechter bij liquidatie Martin Kok van Vlinderscrime

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de dagvaarding tegen één van de verdachten van de liquidatie van Martin Kok van Vlinderscrime ingetrokken.

De 25-jarige man uit Utrecht werd verdacht van het medeplegen van de liquidatie en een poging daartoe. Er is momenteel te weinig bewijs voor mogelijke betrokkenheid van de verdachte. Aanleiding hiertoe vormt een recent ontvangen herziening van de bewegingsanalyse van videobeelden van de moordpoging op het slachtoffer in Amsterdam. Deze geeft een lagere gradatie van zekerheid van herkenning van de verdachte dan de aanvankelijke analyse, aldus het OM.

Zodoende kiest het OM er nu voor om de zaak vooralsnog niet op zitting aan te brengen. De pro forma-zitting stond op 11 juli aanstaande gepland maar deze zaak gaat niet meer door. Op een later moment kan er nog voor gekozen worden om de verdachte voor de rechter te brengen. De zaak tegen een andere verdachte gaat door zoals gepland.

Martin Kok van Vlinderscrime werd op donderdagavond 8 december 2016 geliquideerd toen hij net weg wilde rijden bij een seksclub in Laren. De schutter wachtte hem op in de bosjes en schoot hem ter plekke dood. De uitbater van Vlinderscrime was al eerder doelwit van aanslagen.