Geld, drugs, vuurwapens en merkkleding in beslag na ontdekking verborgen ruimte busje

De politie in Amsterdam heeft een verborgen ruimte ontdekt in een bestelbus en geld, drugs, vuurwapens en dure merkkleding in beslag genomen.

Surveillerende agenten zagen zaterdagavond een bestelbusje staan waarvan zij het vermoeden hadden dat daarin een verborgen ruimte aanwezig was. Er werd een onderzoek ingesteld en in het busje bleek inderdaad een verborgen ruimte aanwezig te zijn. De agenten roken naar eigen zeggen een chemische lucht die ze herkenden als een drugslucht.

In verband met de ontdekking van de lege verborgen ruimte werd een woning in Osdorp doorzocht. Hierbij werd ruim 30.000 euro in contanten, een hoeveelheid cocaïne, twee vuurwapens met munitie, versnijdingsmiddel gebruikt voor cocaïne, verpakkingsmateriaal, een pers om blokken mee te persen en dure merkkleding aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar van het voertuig en twee personen die aanwezig waren in de woning zijn aangehouden.

De drie verdachten zijn naar een cellencomplex overgebracht, voorgeleid voor een hulpofficier van justitie en in verzekering gesteld. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.