Geld, dure klokkies én 41,5 kilo drugs gepakt bij invallen Rotterdamse ‘drugsfamilie’

De Rotterdamse politie heeft naar aanleiding van een langlopend onderzoek dinsdagochtend invallen gedaan in negen panden waaronder een coffeeshop en sigarenhandel. Daarbij is onder meer 41 kilo hasj en wiet en een halve kilo harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

De politie meldt dat het onderzoek is gericht op een ‘drugsfamilie’. De opgepakte verdachten zijn vijf Rotterdammers in de leeftijd van 19, 29 , 34 (2x) en 53 jaar en een 28-jarige man uit Rhoon. Zij worden verdacht van drugshandel en witwassen. De politie deed in verschillende panden invallen en doorzoekingen. Daarbij werd geld en drugs aangetroffen. Het gaat om 27 kilo wiet, 14 kilo hasj, 300 voorgedraaide joints en een halve kilo harddrugs. Verder werden er twee tasers aangetroffen en een vuurwapen met munitie. Daarnaast heeft de politie beslag gelegd op sieraden en exclusieve merkhorloges.

De gemeente gaat nu kijken of de zaken van de familie, zoals de coffeeshop en sigarenhandel, mogelijk kunnen worden gesloten. Ook de belastingdienst doet verder onderzoek naar onder andere de financiële administratie.