De FIOD heeft invallen verricht in verband met belastingfraude, witwassen, heling en verduistering. Bij de actie is er onder meer beslag gelegd op geld, een auto en cryptovaluta.

Uit onderzoek van de financiële recherche blijkt dat een verdachte in vier jaar tijd ruim een half miljoen euro heeft ingezet op goksites. Dit geld zou afkomstig zijn uit handel in elektronica. Mede omdat hij deze inkomsten niet had aangegeven en het om een omvangrijk bedrag gaat, heeft de Belastingdienst melding gemaakt bij de FIOD.

De man werkt bij een elektronicabedrijf en vermoedt wordt dat hij apparatuur bij zijn werkgever heeft verduisterd. Analyses van de geldstromen die over verschillende bankrekeningen lopen, geven het beeld dat de 51-jarige man via een 37-jarige man grote hoeveelheden apparatuur levert aan een 31-jarige man.

Het vermoeden is dat deze laatste man de apparatuur verkoopt aan particulieren. Daarbij doet hij naar de Belastingdienst voorkomen dat het om tweedehands apparatuur gaat. Op die manier zijn vermoedelijk onjuiste aangiften omzetbelasting gedaan en is de Nederlandse schatkist ruim 1 miljoen euro misgelopen.

Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op administratie, digitale gegevens, een woning, contant geld, een auto en cryptovaluata. De drie verdachten zijn aangehouden en vastgezet. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket wordt voortgezet.