Geldautomaat opgeblazen Nieuwegein (UPDATE)

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 juli hebben onbekende daders getracht een geldautomaat op te blazen in Nieuwegein. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Rond 04.30 uur kwam er melding binnen van een mogelijke plofkraak bij een geldautomaat bij winkelcentrum Hoogzandveld. Ter plaatse bleek er een voertuig vlakbij de gevel in brand te staan. Tevens woedde er een beginnend brandje in een naastgelegen winkel derhalve moesten meerdere woningen worden ontruimd.

Na enig onderzoek constateerden de agenten dat er wat draden uit de automaat staken. Omdat ze geen risico wilden nemen schakelden ze de Explosieven Opruimingsdienst in die de boel grondig onderzocht.

Of de daders ook daadwerkelijk iets buit hebben gemaakt wordt onderzocht. Vermoedelijk waren bij de kraak meerdere daders betrokken die er op gereedstaande scooters vandoor zijn gegaan. Van hen ontbreekt op dit moment nog ieder spoor.

(UPDATE)

Na de kraak waren enkele politie eenheden naarstig op zoek naar eventuele betrokkenen bij de kraak. En dat heeft uiteindelijk ook resultaat opgeleverd want er zijn twee personen aangehouden. Op de Plettenburgerbaan zagen agenten een auto met twee inzittenden in de richting van Utrecht rijden. Zij gingen erachteraan en gaven de bestuurder een stopteken. In de auto zaten een 22-jarige man uit Woerden en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de auto troffen de agenten goederen aan, die mogelijk bij de kraak waren of konden worden gebruikt. Beide heren zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. Hun voertuig is in beslag genomen.

Tips? PIN: 283349B9 | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie