De voormalig Groenlinks-wethouder Jort Nuijens heeft van justitie een boete opgelegd gekregen voor drugsbezit en verstoring van de openbare orde. Van het bespugen van een agent zoals gemeld werd was geen sprake.

Op basis van de onderzoeksgegevens, waaronder bevindingen van de politie, beeldmateriaal en getuigenverklaringen, heeft de officier van justitie vastgesteld dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan verstoring van de openbare orde en overtreding van de Opiumwet. Destijds is tevens aangifte gedaan van belediging van een politieagent, maar volgens de officier kan dit op basis van het dossier niet worden bewezen. Van opzettelijk bespugen van een agent is geen sprake geweest.

De officier van justitie heeft 400 euro boete opgelegd voor overtreding van overtreding van de Opiumwet en 250 euro boete voor het verstoren van de openbare orde. Nuijens heeft twee weken de tijd om in verzet te gaan tegen de beslissing van de officier van justitie. Indien er verzet zal worden ingesteld zal de zaak aan de rechter worden voorgelegd, meldt het OM.