De Amsterdamse recherche heeft bij invallen in drie woningen een grote hoeveelheid cash geld aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om 543.000 euro aan contanten.

De politie startte naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek. Al snel bleek dat de verdachten gebruik maakten van geldkoeriers om grote hoeveelheden contant geld van Nederland naar Zuid-Amerika te smokkelen. Het geld is volgens de politie afkomstig van criminele activiteiten.

Agenten gingen afgelopen zaterdag over tot actie en deden invallen in drie woningen aan de Clauskinderenweg, de Kneppelweg en de Gouden Leeuw in Amsterdam. Hierbij is ook een geldhond ingezet. Er is rond de 534.000 euro aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen. Verder trof de politie geldtelmachines aan, een kilo harddrugs en 870 xtc-pillen.

Bij de actie heeft de politie ook aanhoudingen verricht. De verdachten komen uit Frankrijk en de Dominicaanse Republiek en variëren in de leeftijd van 21 tot 49 jaar. De verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de rechter commissaris in Zwolle en zitten voorlopig nog vast.