Gelijktijdige invallen bij leden criminele organisatie verdacht van smokkel partijen harddrugs

De politie heeft invallen verricht in een onderzoek naar het smokkelen van partijen drugs vanuit Zuid-Amerika naar Nederland.

De zes invallen vonden plaats in Emmen, Nieuw Dordrecht, Den Haag en Utrecht. Vijf mannen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie gericht op de import van harddrugs uit Zuid-Amerika.

Op gelijktijdige momenten werden invallen gedaan op drie plaatsen in Emmen, een in Nieuw-Dordrecht, een in Den Haag en een in Utrecht. De verdachten werden op datzelfde moment aangehouden. Het gaat om vier mannen uit Emmen (52,52, 48 en 22 jaar) en een man uit Den Haag (45).

Na de invallen zijn doorzoekingen in de panden gedaan. Er zijn diverse goederen in beslag genomen voor verder onderzoek. Het gaat om vier auto’s, een motor, contant geld, munitie en een voorwerp dat lijkt op een vuurwapen en nader onderzocht moet worden.

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en zitten in alle beperkingen vast. Dit houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaten. Het onderzoek naar drugssmokkel wordt voortgezet.