Geliquideerde man Amsterdam is bekende crimineel ‘Centjes’ die op dodenlijst stond

De man die afgelopen nacht werd geliquideerd in Amsterdam is een bekende crimineel.

Volgens Het Parool gaat het om de 29-jarige Omar E. alias ‘Centjes’ en ‘Omar Soesie’. De man was afkomstig uit De Pijp en is vaker ontkomen aan aanslagen. Volgens bronnen zou hij al enige tijd op een dodenlijst hebben gestaan en is hiervoor meerdere keren gewaarschuwd door de politie.

Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie. Recent zou hij zijn vrijgesproken voor twee plofkraken in Duitsland. Bij één van de plofkraken zouden de daders 118.000 euro hebben buitgemaakt. Eerder zouden er aanslagen zijn gepleegd op ‘Centjes’ meldt Het Parool. Toen een café in De Pijp onder vuur werd genomen op 2 april 2018was ‘Centjes’ ook binnen. Of de kogels toen voor hem bedoeld waren of voor andere aanwezigen, bekenden uit de Amsterdamse onderwereld, is niet bekend.

‘Centjes’ werd afgelopen nacht rond 3.30 uur beschoten op de Borneolaan. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar het slachtoffer is vrij snel na de schietpartij overleden. In de omgeving is kort na de liquidatie een brandende auto aangetroffen. Het voertuig met een Duits kenteken is mogelijk door de schutters gebruikt als vluchtauto. De recherche heeft een groot onderzoek ingesteld naar de liquidatie