Geluidsoverlast onder viaduct leidt tot aanhoudingen en inbeslagname vuurwapen

De Rotterdamse politie heeft na een melding van geluidsoverlast een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Bij de hulpdiensten kwam zondagavond melding binnen van geluidsoverlast onder een viaduct op de Maeterlinckweg. Ter plaatse werd een groep van ongeveer twintig personen aangetroffen. Zij zorgden volgens een woordvoerder voor overlast en werden daarom gesommeerd te vertrekken.

Omdat de aanwezige personen merkbaar beschonken waren mochten zij niet in de auto stappen. Dit deed een 31-jarige bestuurder uit Rotterdam toch. Daarop werd hij gecontroleerd en aangehouden voor rijden onder invloed. Omdat hij zich niet kon legitimeren, werd zijn auto gecontroleerd. Tijdens de controle troffen agenten een vuurwapen aan.

De bijrijder en andere passagier waren ondertussen te voet vertrokken, na een korte zoekslag werden zij aangehouden op de Molièreweg middels een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte. Het gaat om een 20 en 28-jarige Rotterdammer. De 28-jarige Rotterdammer bleek niet de juiste inzittende en is inmiddels heengezonden. De auto en het vuurwapen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.