Gemaskerde criminelen met lege handen op de vlucht na snel handelen bij overval

De politie onderzoekt een poging overval door gemaskerde criminelen in Roosendaal.

Op maandagavond hebben drie mannen geprobeerd een woning te overvallen aan de Tarbot. Gelukkig wist de alerte bewoner de deur op tijd dicht te duwen en zo de indringers buiten te houden. De schrik zat er echter goed in bij de bewoners.

Het incident vond plaats rond 21.50 uur toen er werd aangebeld bij de woning. De bewoner opende de deur en werd verrast door een man die beweerde een pakketje voor hem te hebben. Maar nog voordat de bewoner doorhad wat er gebeurde, duwde de onbekende man zijn voet tegen de deur en kwamen er nog twee mannen tevoorschijn. Mogelijk droegen zij (bivak)mutsen om hun gezichten te verbergen.

Dankzij het snelle optreden van de bewoner kon de deur op tijd dichtgeduwd worden en sloegen de overvallers op de vlucht. De politie werd meteen ingeschakeld en startte een grondig onderzoek. Zo worden er camerabeelden veiliggesteld en wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd om meer informatie te achterhalen over de daders.

Het is schokkend dat dergelijke incidenten plaatsvinden in een rustige woonwijk als deze. De politie neemt deze zaak dan ook zeer serieus en roept getuigen op om zich te melden met eventuele informatie. Hopelijk kunnen de daders snel worden opgespoord en berecht, zodat de bewoners van Ridderkerk zich weer veilig kunnen voelen in hun eigen huis.