©

Gemaskerde gangsters bevrijden aangehouden bendelid uit ziekenhuis

In de Spaanse plaats La Linea hebben criminelen een vriend die gewond was geraakt bij een politieachtervolging, bevrijd uit een ziekenhuis. De gangsters kwamen met ongeveer twintig man naar het ziekenhuis om de verdachte drugshandelaar te bevrijden.

De voortvluchtige Samuel Crespo crashte dinsdagmiddag met zijn motor tijdens een achtervolging met de politie. De bekende drugshandelaar sloeg met hoge snelheid op de vlucht toen hij een stopteken kreeg van agenten. De man werd gezocht voor verschillende misdrijven en is na de crash aangehouden door de politie.

Met politiebewaking werd Crespo overgebracht naar het ziekenhuis. Kort daarna kwamen zijn vrienden in actie en zijn met zo’n twintig personen naar het ziekenhuis gegaan. Het gaat om leden van de groep ‘Los Castañas’ die een deel van de drugshandel controleren in La Linea.

De politieagenten die Crespo moesten bewaken waren geen match voor de bendeleden. Eén van de bevrijders kon worden aangehouden door de aanwezige agenten. De andere mannen zijn samen met Crespo ontkomen. De Spaanse politie neemt de zaal hoog op en is nu naarstig op zoek naar de voortvluchtige drugshandelaar.