Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Gemaskerde rippers gepakt bij poging inbraak in wietkwekerij na tip

De politie heeft na een melding van een oplettende getuige vijf aanhoudingen verricht en een wietkwekerij ontdekt en ontmanteld in Eindhoven. De gemaskerde daders hadden het vermoedelijk gemunt op de aanwezige wiethok.

Een getuige belde rond 03.30 uur de politie en melde dat vier gemaskerde mannen probeerden in te breken aan de Rielseweg. Toen de politie ter plaatse kwam konden direct drie verdachten worden aangehouden. Een vierde verdachte werd aangehouden nadat hij probeerde er vandoor te gaan in een bestelbus.

In de buurt werd inbrekerswerktuig gevonden en in het busje lagen tassen met hennepresten. Bij onderzoek in de woning waar geprobeerd werd in te breken, troffen agenten 291 wietplanren aan. Een 60-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die in de woning aanwezig was is aangehouden door de politie.

De vier andere mannen, een 22-jarige en 26-jarige man uit ’s-Hertogenbosch, een 32-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is en een 50-jarige man uit Rotterdam, zijn ook aangehouden en vastgezet. De wietkwekerij is ontmanteld en de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de ripactie.