Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Aanhoudingen in onderzoek liquidatie café La Creme in Marrakech na tappen 600 telefoontjes

Het onderzoek naar de liquidatie bij café La Crème in Marrakech in Marokko is nog in volle gang. Rond de jaarwisseling blijken er meerdere arrestaties te zijn verricht.

Direct na de liquidatie heeft de Marokkaanse binnenlandse veiligheidsdienst DGSN een grote hoeveelheid telefoontjes getapt van de betrokkenen. In totaal gaat het om meer dan 600 telefoontjes met meer dan honderd verschillende personen. Hierbij zijn een aantal verdachten naar voren gekomen.

De politie heeft op 30 en 31 december meerdere gendarmes aangehouden. De mannen waren werkzaam in Tanger Med, dat is de haven van de stad Tanger, en zouden een link hebben met de hoofdrolspelers in de zaak rondom de liquidatie bij café La Creme. De verdachten zijn in Tanger aangehouden en overgebracht naar een gevangenis in Rabat.

Meerdere personen zitten nu vast in verband met de moordaanslag in Marrakech. De twee Nederlanders, Edwin R.M. (24) en Shardyone G.S. (29) zitten nog vast op verdenking van het uitvoeren van de liquidatie en zijn in staat van beschuldiging gesteld.

Uit angst voor wraak zijn ze destijds in isolatie geplaatst. Of dit nu nog het geval is, is niet bekend. De Marokkaanse autoriteiten geven weinig informatie omtrent de situatie van de Nederlandse verdachten.