Van genieten op een terras in Amsterdam naar acht jaar zitten in Italië

Een Italiaanse man die even een terrasje wilde bezoeken in Amsterdam had wel erg veel pech. Eerst werd gedacht dat hij zijn rekening niet had betaald waarna later bleek dat hij nog een jarenlange celstraf moet uitzitten.

Een agent in burger liep deze week in de Zeilstraat toen hij zag dat een terrasbezoeker snel opstond en wegliep. De politieagent stond al een tijdje te kijken en had geen betaling zien plaatsvinden waardoor hij vermoedde dat de man vertrok zonder te betalen.

De agent houdt de man aan en gaat met hem naar het politiebureau. Daar overhandigt de man een Italiaans rijbewijs waarvan blijkt dat deze vals is. De man zegt dat hij de rekening wél betaald heeft, maar geeft toe dat de naam op het rijbewijs niet zijn echte naam is. Vervolgens geeft hij zijn echte naam op waarna blijkt dat nog acht jaar gevangenisstraf moet uitzitten in Italië in verband met een drugs. De 46-jarige pechvogel zit vast in afwachting van zijn overlevering aan de Italiaanse autoriteiten.

Wel apart allemaal. Kon de politieagent niet gewoon de man staande houden en vervolgens aan de serveerster gaan vragen of de man wel betaald heeft. Heel raar dat diegene eerst mee moet naar het politiebureau en dat daar verder onderzoek wordt verricht.