De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Gepantserde SUV Mexicaanse politicus doorzeefd met kogels door sicarios CJNG drugskartel

In de Mexicaanse staat Jalisco hebben tussen de twaalf en vijftien sicarios van de Cartel de Jalisco Nueva Generacion geprobeerd om een politicus in het centrum van Guadalajara te liquideren.

Het gaat om Luis Carlos Nájera die maandagmiddag rond 17.00 uur lokale tijd net even wat had gegeten in een restaurant toen hij twee verdachte figuren zag. De politicus informeerde zijn bodyguards en besloot een gepantserde auto te nemen. Dit heeft hem naar eigen zeggen vermoedelijk gered.

De sicarios sloegen toe toen hij wegreed en openden het vuur met machinegeweren. De bodyguards konden terug schieten en de Nájera overleefde de aanslag. Na de mislukte liquidatie zijn de sicarios gevlucht. De politie hield al snel zes mannen aan die mee hadden gedaan aan de liquidatiepoging.

Uit wraak en woede omtrent de arrestatie hebben leden van de Cartel de Jalisco Nueva Generacion enkele uren na de arrestaties stadsbussen in brand gestoken. Hierbij is een baby om het leven gekomen. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. Hieronder een video van één van de opgepakte sicarios die ondervraagd wordt.