© crime-nieuws.nl

Gepantserde voertuigen en luxe goederen in beslag bij kopstuk criminele organisatie Amsterdam

De politie heeft in Amsterdam een man aangehouden voor grootschalige smokkel en handel in cocaïne. Bij de actie zijn onder meer gepantserde voertuigen in beslag genomen.

De 43-jarige Amsterdammer wordt ervan verdacht aan het hoofd te staan van een criminele organisatie die betrokken zou zijn bij meerdere grote cocaïnetransporten die plaatsvonden in 2020. Hierbij zijn meerdere tonnen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa en uiteindelijk Nederland vervoerd. Veel van de informatie over deze transporten is afkomstig uit berichten op het platform Sky ECC. Die server is in maart 2021 offline gehaald en in beslag genomen door de Nederlandse autoriteiten.

De aanhouding vond begin april al plaats op straat in Buitenveldert. De verdachte zat daarna in beperkingen. Om die reden kon volgens een woordvoerder eerder geen nadere informatie gegeven worden over zijn rol in dit onderzoek. Na de aanhouding zijn doorzoekingen verricht in een woning in Amstelveen en een woning in een luxe woontoren in Amsterdam-Zuid. Hierbij zijn vele, zeer exclusieve luxe goederen en sieraden aangetroffen en in beslag genomen. De aanschafwaarde van de goederen wordt geschat op meer dan een half miljoen euro.

Verder werd beslag gelegd op twee gepantserde voertuigen waarin de verdachte zich verplaatste als hij in Nederland was. Naar eigen zeggen verplaatste de Amsterdammer zich in dit soort voertuigen, omdat hem door de politie was medegedeeld dat hij op een dodenlijst zou staan.