Geparkeerde auto’s beschoten met vuurwapen, vluchtende verdachte aangehouden

Op de vroege woensdagochtend heeft in de omgeving van de Jacob Paffstraat in Amsterdam een schietincident plaatsgevonden. Hierbij is niemand gewond geraakt. Wel is één persoon aangehouden.

Rond 03.45 uur ontving de politie een melding dat in de Jacob Paffstraat schoten waren gehoord. Kort daarna zouden twee personen weg zijn gerend.

Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij op de Ladogameerhof twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Toen de mannen de politie zagen, renden zij weg. Na een korte achtervolging kon de politie één van de mannen aanhouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Amstelveen.

De andere verdachte is nog niet aangehouden. Hij wordt omschreven als een licht getinte man van ongeveer 1,85 meter lang. Hij droeg een wit/crèmekleurige hoodie.

Onderzoek in de omgeving van de Jacob Paffstraat heeft uitgewezen dat op twee geparkeerde voertuigen aan de Balgerskamp is geschoten. Er zijn hier in de buurt ook hulzen aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.