Gerechtsdeurwaarder moet vijf jaar cel in voor aanranding en verkrachtingen kwetsbare vrouwen

De rechtbank heeft een gerechtsdeurwaarder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor een aanranding en verkrachtingen.

De rechtbank Limburg heeft voormalig gerechtsdeurwaarder Hans K. vrijgesproken van passieve ambtelijke omkoping maar schuldig bevonden inzake een aanranding en verkrachtingen van kwetsbare vrouwen. Hij heeft daardoor niet alleen zelf strafbaar gehandeld, maar ook het ambt als zodanig bezoedeld en het vertrouwen in het ambt geschaad, aldus de rechtbank.

K. is veroordeeld voor het meermalen verkrachten van drie vrouwen. Hij kwam als gerechtsdeurwaarder aan de deur bij deze vrouwen en deed ze het voorstel om met hem naar bed te gaan. K. wist van hun persoonlijke en financiële ellende en voerde de druk op door te dreigen met de inbeslagname van hun spullen en ontruimingen van hun huis. Deze zeer kwetsbare vrouwen, met de zorg voor kleine kinderen, zagen uit angst hiervoor geen andere uitweg dan tegemoet te komen aan de eisen van verdachte.

Verder is hij ook veroordeeld voor het aanranden van één van de vrouwen bij wie hij aan de deur kwam. Hij zei meerdere keren dat hij met haar naar bed wilde en duwde de vrouw klem in een hoek van haar woning en betastte haar. Het Openbaar Ministerie (OM) had zes jaar geëist mar vanwege de vrijspraak voor omkoping komt de rechtbank tot een lagere straf.