© Pixabay on Pexels.com

Gerechtshof legt veel hogere straffen op voor liquidatie in Rotterdamse wijk Kralingen

Het gerechtshof Den Haag heeft veel hogere straffen opgelegd voor een liquidatie in de Rotterdamse wijk Kralingen.

De 64-jarige Moon Tong Choi werd in 2018 op klaarlichte dag beschoten op de Willem de Ruyslaan in de Rotterdamse wijk Kralingen. Hij probeerde nog uit zijn auto te vluchten maar had geen schijn van kans. Choi werd in zijn hals en hoofd geraakt door kogels en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is de man na een week bezweken aan zijn verwondingen en overleden.

Een 25-jarige Rotterdammer is na onderzoek van de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Hij zou volgens politie en justitie de schutter zijn geweest. Daar was de rechtbank het destijds mee eens en heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Een tweede verdachte kreeg drie jaar cel voor betrokkenheid bij de liquidatie en witwassen.

Nu is in hoger beroep een veel hogere straf opgelegd aan beide mannen. De uitvoerder krijgt in plaats van 18 jaar een straf van 23 jaar opgelegd. De andere man krijgt geen drie jaar maar 14 jaar gevangenisstraf voor het witwassen van geld en een duur horloge en betrokkenheid bij de liquidatie.