De beloning voor de gouden tip die leidt naar de verblijfplaats van Gerel P. is verhoogd van 15K naar 30.000 euro. P. wordt gezocht voor een dubbele poging liquidatie en een Mocro Maffia liquidatie.

De gezochte Gerel P. staat al sinds juni 2017 op de Nationale Opsporingslijst. In de nacht van zaterdag 10 december 2016 zag een passerende automobiliste iets in de berm liggen bij een weiland in Noordeloos. Dat bleek na onderzoek een neergeschoten man te zijn. Verderop in een weiland werd nog een tweede man aangetroffen. Ook deze man was neergeschoten.

De slachtoffers, twee Rotterdammers van 28 en 35 jaar oud, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Nader onderzoek wees in de richting van P., die inmiddels in Suriname verbleef. Daar werd hij op 1 maart 2017 aangehouden maar 11 dagen later wist hij te ontsnappen onder bedreiging van een vuurwapen. Sindsdien is Gerel P. voortvluchtig.

Uit verder onderzoek van justitie is gebleken dat P. ook mogelijk betrokken is geweest bij liquidaties rond de groep van Ridouan T. en Saïd R., de twee Mocro Maffia kopstukken. Naast de dubbele poging liquidatie in Noordeloos wordt P. ook verdacht van het uitvoeren van de liquidatie op spyshop medewerker Ronald Bakker. Bakker werd op 9 september 2015 vlakbij zijn woning in Huizen geliquideerd. Ridouan T. wordt verdacht van het geven van de opdracht tot deze liquidatie.

Ook lijkt P., volgens een woordvoerder van justitie, nauw contact te hebben gehad met Feno D. Dat is één van de verdachten in het proces tegen leden van motorclub Caloh Wagoh. Die leden zouden onder andere in opdracht van de organisatie rondom Ridouan T. verschillende liquidaties hebben uitgevoerd.