‘Geroofde juwelen Kim Kardashian omgesmolten tot goudstaven in Antwerpen’

De juwelen die zijn buitgemaakt bij wereldster Kim Kardashian zijn in Antwerpen omgesmolten tot goudstaven. Dat heeft één van de opgepakte verdachten bekent tijdens zijn verhoor.

Dat meldt de Franse krant Le Monde die de hand heeft weten te leggen op het verhoord Omar Ait Kedache alias ‘Le Vieux’ (= vertaald ‘de Ouwe’). Volgens hem zijn de meeste juwelen van mevrouw Kardashian omgesmolten in Antwerpen en goudstaven van gemaakt. De beroemde ring t.w.v. ruim 4 miljoen euro is niet verkocht. Volgens ‘de Ouwe’ durft niemand die te verkopen en is het nog steeds in bezit van een handlanger. Wie dat is? Daar laat Ait Kedache zich niet over uit en ook niet over andere mogelijke betrokkenen.

Het dna van ‘de Ouwe’ Ait werd aangetroffen op de plaats delict, het appartement waar Kardashian verbleef toen ze in de nacht van 2 op 3 oktober werd overvallen en beroofd van miljoenen aan sieraden. Omdat dat dna ook in de dna-databank stond, kon Ait Kedache vrij snel worden opgespoord en aangehouden. Naast de 60-jarige verdachte werden nog vijftien anderen gearresteerd.