In een langer lopend onderzoek naar de handel in pakjes cocaïne in de omgeving van Woerden en omstreken, heeft de politie een derde verdachte aangehouden die enige tijd gesignaleerd stond.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de politie in de zomer van 2016 een onderzoek naar een groep mannen die coke zou verkopen. De groep dealers bleek al jaren actief te zijn in Woerden, Woerdense Verlaat, Montfoort, Harmelen, Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis, Kockengen, Nieuwkoop en Uithoorn. Uit observaties bleek dat zij zich dagelijks bezighielden met de handel in drugs.

Op 17 mei deed de politie invallen in een woning en garageboxen. Daarbij werd toen 387 gram cocaïne aangetroffen en materialen om de drugs te mixen en verpakken. Verder werd een groot contant geldbedrag van ruim 25.000 euro gevonden en in beslag genomen. Bij de actie toen werd een 26-jarige man uit Woerden en een 28-jarige Rotterdammer aangehouden.

Een derde verdachte werd niet aangetroffen door de politie en stond gesignaleerd. Toen hij na een lang verblijf in het buitenland weer Nederland wilde inreizen liep hij tegen de lamp. De man, een 23-jarige Woerdenaar, is aangehouden en zit vast.