Gestolen BMW klemgereden en mogelijke liquidatie Amsterdamse crimineel voorkomen

Met de aanhouding van twee mannen vorige week donderdag in Almere heeft de politie mogelijk een liquidatie voorkomen. De twee mannen zitten vast op verdenking van voorbereidingshandelingen te hebben uitgevoerd inzake een moord.

Naar aanleiding van aanwijzingen over een mogelijk op handen zijnde liquidatie startte de politie een onderzoek. De rechercheurs kregen zicht op een gestolen BMW die mogelijk bij de liquidatie gebruikt zou gaan worden.

De BMW werd afgelopen donderdagavond 1 juni rond 22.45 uur op de Hogering in Almere klemgereden door een arrestatieteam. Twee mannen van 32 en 45 jaar oud zaten in het voertuig en zijn aangehouden.

Volgens de politie was het opvallend dat één van de twee een muts droeg terwijl het best warm was die dag en de bestuurder plastic handschoenen aan had. De andere verdachte had een handschoen tussen zijn benen liggen. Eén van de twee had ook dubbele kleding aan.

De aangehouden mannen worden verdacht voorbereidingshandelingen te hebben uitgevoerd tot het plegen van een liquidatie. Eén van de verdachten had een pistool bij zich. In de nacht van donderdag op vrijdag 2 juni werd in Almere ook een 39-jarige vrouw aangehouden, zij wordt verdacht van medeplegen. Het vermoedelijke doelwit, een Amsterdamse crimineel volgens Het Parool, is vooraf door de politie gewaarschuwd over de mogelijke liquidatie.

De verdachten zijn gehoord maar hebben tijdens de verhoren niets gezegd. De aanhoudingen zijn niet eerder bekendgemaakt omdat de verdachten in alle beperkingen zaten. De twee mannen zijn in bewaring gesteld door de rechter-commissaris.