De gouden rand met diamantjes is er na de diefstal op gezet © Politie

Gestolen dure Cartier horloge heeft opeens diamanten

Een man uit het Overijsselse Albergen heeft zijn dure Cartier horloge teruggekregen na een diefstal met een extraatje. Er zijn 24 diamanten ter waarde van duizenden euro’s op gezet. Wie dit heeft gedaan is niet bekend.

Het dure klokkie werd vorig jaar september aangetroffen bij een goudopkoper in Enschede. Ondanks een zoektocht werd de rechtmatige eigenaar niet gevonden. Tot de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag jongstleden. Een kijker belde de politie en vertelde dat het horloge gestolen was op 20 november 2015 bij een woninginbraak in Albergen.

Later is het horloge verkocht aan een goudopkoper. Toen was de Cartier al aangepast en heeft iemand 24 kleine diamantjes laten plaatsen aan de voorkant. Na contact met Cartier in Zwitserland bleek dat de steentjes er niet in horen. Bovendien gaven ze bij Cartier aan dat de diamantjes er op amateuristische wijze zijn ingezet en dat ze dat bij Cartier nooit op deze manier zouden doen.

De ‘nieuwe’ diamanten zijn ongeveer 200 euro per stuk waard. De officier van justitie gaat beslissen of de eigenaar van het horloge de diamanten mag houden.